Monday, December 27, 2010

mood : F a i r y t a l e~

ape kah itu.. hahaha.. minggu ni full jadual nan majlis kawen.. termasuk lah majlis kawen jiran aku.. huhu.. seyes x bape rapat tp.. majlis die grand jugak larh an... follow mmber ak g majlis kawen die kt hotel~ 
pergh besh giler r babe~
huhuhu.. bile larh dpt rase majlis cm tuh.. kene byk gune duit... hahaha..
sape bakal jd husband aku..siap2 larh yepp.hahahaha;p
 [ poyo x! aha;p ]


hurm.. malas nak cite panjang2..sebab da malam...check it out kayh!
picture2 aku ;p 

 aku... kak jie.. pengantin dan ekin...


 hahaha..aku lagi?? nan k.jie~


haha.. maisara lagi... [suke r an..blog aku.. hehehe] 


hahaha..posing for the last capture... hahaha...
ak suke pink!!! 


sekian dari saya...
next time aku aupdate blog lagi kayh..hehehe
 nak tidow...
;p

Wan Maisara 
 

Sunday, December 26, 2010

big present~

huuu..sudah lame ras x update.. orang yang follow blog mai pun busan je an..hihihi...
ari ni mai x balik melaka lagi.. adik masuk hosp.. demam :(
nampak nye kesihatan die makin baek.. so esok mai gerak balik melaka...:)

so post mai ari nih x nak sedey2 sebab adik da pesan kat mai...;p
yeahhhh..so mai nak share big present yang mai dapat dri sidia...
sory lmbat..hihihi;p

1st ly mai nak say special thanx kat muhammad hilmi fared..
for the big present kayh~
mule2 cam tkut je larh an nk bukak... sebab macam misteri..
tup2 bukak t kuar hmster.. cm ne?
hahaha....
so check it out!
[ ape korang zoom mate korang tuh.. tgk ape y tertulis ]
To: Wan Maisara Wan Hanif  
sweeee t:) 

huhuhu..besar dan sgt bermakne hadiah dr awak..
sebab mai suk LV....lalalala..
macam2 tau jep an...
huhuhuhu... thnx taw emi!
**********************************
dari :
: Wan Maisara :

Monday, December 13, 2010

12 & 20 ;p

huuuu.. ape nak post nih.. hee ;p
12.12.10.. genap aku : Wan Maisara Wan Hanif : masuk 20thun.. hehehe;p
eyhh da tua ka? sebab be4 ni rase belas2 x tua mane pun.. ni bile da masuk ke angka puluh cam da tua..
hahaha...

so aku nak wish kepada my self...
Selamat UlangTahun Wan Maisara...
HOpe this year my dream become true.. May God Bless Me...
Semoga dipanjangkan umur da dimurahkan rezeki.. amin...

Erm nak selitkan jugak...
1st.. to my bak & umi.. huuu for the wishes...
hehe.. sayang ketat2... bile leyh dapat present? ;p
to kakak, uder n adik~thnx for the wish~

2nd to my dear  : muhammad Hilmi Fared :
for the all wish.. terase cam byk sangt3 wish tu.. & the present... :)

3rd to my all fren...
Chik, Myra, Lai, Auut, Fify & Pija :)
luve u all ketat2!! muaaaahhh :D
the important is thnx for the suprise.. sampi x tido aku!hahaha.. bushuk dow~

4th to my fren also...
krul, izad, fahmi, g-ar, anip, kam & faiz !
thnx sebab korang join dak umah aku simbah aku!!hahaha;p

5th...  To all my clasmate ... xleyh nak tulis ramai sgt3... hehehe;p
pape pun korang the best.. n thnx for the party today.. pic xleyh upload sebab xde card reader..hehehe;p

huhuhu.. tanpe korang siapalah aku an... so ak sgt3 hargai nye...
tahun depan bagi hadiah taw jgn baling air tu lagi.. hahaha.. bushuk!!! ;p

thnx again!!! :)
for my sister wan nadhirah wan hanif n her fren for celebrate my bufday :)
sweeet !!!

from : mysarahanif :

Saturday, December 04, 2010

cantik~

bile terbace kat wall myra ari tu...
aku terpkir...
wanita itu cantik pada ape yep...
dan dulu aku tergolong pada cantik yang mane??
sekarang??
~
~
~
uhmmm... setelah mendengar cerita myra dan membace dengan sendirinye blog sumone..
aku dapat menilai...
adekah die mempunyai haty yang baek seperti yang die kate kan?
sedangkan kite x buleyh menghukum seseorang...
yang berhak sahaja yang buleyh menghukum makhluknye...
~
~
tapi kenape begitu mudah die berkata2 sedemikian...
xde sape yang betul dan salah dalam hal nih...
seyes..
pikirlarh sebelum berkata2...
kerana setiap perkataan yang keluar tu adalah satu DOA...
jangan men'DOA'kan sesuatu yang buruk sesama manusia...
kerana ALLAH itu maha adil...
~
~
dulu...
aku bukan seorang yang baek...
setiap manusia pernah melakukan kesilapan sendiri...
dan yang diatas sentiasa memberi peluang tuk makhluknye berubah...
dan sekarang...
aku tak cakap aku baek...
mungkin ade sikit perubahan dalam life aku...
selepas aku pkir masak2....
dan benda yang aku wat sebelum nih tak betul..
~
~
erm so cakap tu biarlah berlapik...
even orang tuh ade wat salah o tidak...
sengaja atau tidak...
kerana mulut badan binasa...
xkisahlarh perwatakn kita tu macam ne...
kadang2 orang sekeliling kite perhatikan kite...
jagelarh martabat seorang wanita..
[ pesanan aku kepada diriku ]
~
~
~
 ' Nafsu : mengatakan WANITA itu CANTIK pada RUPA,,, Akal: Mengatakan WANITA itu CANTIK pada ILMU&KEPANDAIAN,,, dan Hati : Mengatakan WANITA itu CANTIK pada AHLAKNYA ' ~~ renung2kanlarh~~ kita cantik dari segi ape yah '
[ aku copy dari wall myra hehehe;p]
~
aku suke sangat statement ni~
orang akan menilai wanita itu cantik dari ahlaknye...:)
~
~
~
 : mysarahanif :

Friday, December 03, 2010

come back~

salam... huhu:)
ari ni rase cam nak update blog la pulak.. hehe...
ye larh rase da lame sagt2 x update... orang pun busan tgk blog aku...
benda yang same je...
sebenarnye bkan x sempat nak update...
sebab laptop wat hal...
g anta format lagi...
huhuhu...
so be4 balik pmm ni larh baru g amek kt mmber...
~
~
lagipun bz larh tlg umi kat umah.. wat bisness tuh...
huhu.. membantu menmbah pendapatan keluarga.. hehehe;p
semua nye berjalan lancar jek...
alhamdulillah..
~
~
~
Ari rabu ari tu, aku daftar poli...
huhu.. selepas lebeh kurang 3 minggu cuti...
huuuu;p
rase malas je nak nek.. tp apekan daya~lalala;p
~
result kuar! aha;p
alhamdulillah...
amin... bersyukur kehadrat illahi dengan ape yang di kurniakan...:)
~
~
~
heppy giler...
berjaya wat umi dan bak berbangge mempunyai anak yang bernama
' wan maisara'
hehehe...
oppsss... jgn berbangge diri yeap...
~
~
~
~
~
~
tibe2 rase miss sgt3 kat sumone tuh..
ari tuh mase 28hb..
x sempat nak post pape kat blog...
thnx for the wishes ya awak~
lalala:)
[ sayang emi sgt3 ] ;p
~
~
~
~
ape nak cite lagi yek...hehe..
rase cam da xde pape...
lalala;p
~
teruskan perjuangan tuk menjadi yang lebeh baek~
lalala:)
~
~
~
~
 mysara hanif

Monday, October 11, 2010

ke'bengang'an....uh...

Urm..ari ni da la ari isnin..kelas pack... penat semalam joging x hilang lagi.. ade pulak budak wat hal ngan aku nih... aku ni bukan jenis yang suke marah2 orang.. kawan2 aku semua kenal aku cm ne... erm.. lau orang laen yang buat cite pasal nih xpe.. tp mmber yang bleh dikatekan rapat dengan aku.. aduyai!!!!
~
~
~
~
Uh.. nak dijadikan cerita...uhuhu..
**************
saat aku melangkah kekelas pagi nih.. dengan muke yang ngantuk... x semangat sebab kelas yang bakal aku masuk tuh..memang mengantukkan..hehehe...
da la penat jalan kaki... sampai2 kelas jek...ade orang tegur...
A: Eh mai... aku dengar cite ko kuan ngan bf 'Y'....
M: Pergh bile mase lak.. aku baek ikut layka g n9... aduh..sape lak wat cite nih..
A: ade la mmber umah ko @ mber kelas kite... giler kow... 'Y' perang besar ngn bf die psal ko..

Dengan agak rase bengang, aku jumpe 'Y' tuh.. mintak kepastian...
kene sound plak ngan mmber die... aduh..pehal lak nih.. rase nk baling je ngan buku aku y tebal tuh..geram!!!!...

Waktu rehat aku jumpe ngn housemate aku nih... die x ngaku die yang buat cite tuh..padahal aku juz nak bg buku je kt mamat tuh.. sebab aku one group ngan die.. ade pulak die kate aku kuar ngn bf die?? padahal die da nmpk aku ngn miza mase tuh... bodoh!!! huh....

Lepas ugut2.. die ngaku die yang wat cite.. mmg kene abes2an r.. bengang r beb..aku selame nih xde kacau hidup die pun.. semua nye ak layan same jek..pehal lak sakit ngan aku..uh........

Mintak maaf ye.. aku maafkan tp pasni jgn arap r ko nk mintak tlg pape o ape2 pun dri aku.. aku da tawar hty.. sakit haty lagi la.. heran pulak aku ngan bf orang... aduyai!!! lau aku jahat aku da lame amek lah..adessss;p

*************************

Luahan Haty aku yang tengah marah nih....
~ mysara Hanif ~

Tuesday, September 28, 2010

IMU ♥

Suatu yang indah

Ceritanya bermula semalam

Andainya dapat ku rasa selamanya

~

Tetapi ku takut tidak mungkin dapat ku miliki

Walaupun kau hadir hanya dalam mimpi

~

Ku teruskan hidup

Hari demi hari pun berlalu

Seksa dan derita ku tanggung sendiri

~
Apa yang tinggal hanyalah

Doaku padamu Tuhan

Pasrahku hanya kamu yang menentukan
~

Pun tak pernah ku sesalkan

Kecewa datang dan pergi

Tinggalku sendiri

Ditakdirkan aku syukur selalu

Sesungguhnya aku tahu

Temanku hanyalah aku

~

Semoga suatu hari nanti

Dapat ku temui

Penawar dukaku yang berdarah luka

Pabila bertemu pasti aku suarakan rindu

Laguku untukmu buat selamanya

~ mohamad Hilmi Fared~
***************************
 ~ Maisara Hanif ~

28... in da memories..

huuu selamat petang...:) hehehe.. hari nih kelas pack giler2... erm pagi2 je da kene present.. petang lak de traning.. ujan2 nih..hehe. naseb bek kejap jek.. penat sgt2.. :) xde mase rest sgt la.. minggu depan da de test.. i want to fokus on my stdy... tapi syg nak tinggalkan team training tnpe aku.. hehehe
~
~
~
Ape nak story yek... da lari dr tajuk nih..hehehe...
~
Pagi tdi tgk2 je tarikh kat jam tgn... 28.sept... huuu... nape ye ngan tarih nih.. huhu.. hnye aku je yg tau...
erm lau x da masuk 4 bulan da.. tp apakan daya semua tu perlukan pengorbanan.. so aku follow ckp umi.. stdy 1st.. heheh.. so aku je yang tau...
~
~
~
Pape pun yang berlaku hnye aku yang tau ape yang aku rase.. if sumone tu rase n perasan pada setiap tarikh 28 tuh.. aku hargai sgt2..hehehee.... em pape jek erk.. merepek je lebeh...:)


*************************
~ Maisara Hanif ~

Friday, September 24, 2010

raya ! raya ! Oh raya!

Uhuhu... da lame rase x update blog nih.. rase2 da dekat sebulan lebeh... erm,xde mase la den nak update blog..hehe.. nak tkar lagu pun x sempat..
Cite pasal raye nih... banyak benda la nk story..hehe.. sebab sepanjang bulan ramadhan tuh,aku byk tlg umi kat bazar... jual kueh.. so xde mase...
~
~
~
Cakap pasal preparation umah pun nmpk kelam kabut sket..hehe.. sebab kakak blik lmbt.. kak dik lagi r x leh harap..hehehe..jgn marah ha;p...
~
Tapi semua berjalan ngn lancar coz ni 1st time kami beraye kat umah sendiri di Taman Cenderawasih...:)
sebab sebelum ni beraye kat kampung... disebabkan Bak x dpt cuti,so kami beraye di pahang la tahun ni...
agak best la.. even suasana umah kami umah taman..hehe.. sebab ramai gak yang x balik kg.. sebab yang duk taman tuh ramai yang same keje ngan Bak...:)
~
~
~
1st syawal yang kami nantikan muncul... tahun nih family kami lak xde tema warne baju raye.. hehehe... xtau la.. sebab masing2 bz la...Btw semua nmpk ceria di pagi raye... huuu...
~
Dimulakan pagi yang indah itu,bersama2 pergi ke masjid menunaikan solat sunat hari raya... urm.. agak ramai jemaah kali ni... macam di kelantan jugak... Selesai sudah... amin...
Kami ade sesi bermaaf2fan.. huuu.. mula lah adegan2 mengalirkan airmata.. hehehe.. termasuk lah aku.huaaa.. byk dosa kot..hehehe..
Selesai itu,kami menjamu selera satu keluarga... kenela rush sket... sebab bak da nak kene masuk keje..hehehe...
~
~
~
Bagi Wan Maisara sendiri.. mungkin tahun ni tahun berbeza la.. sebab aku da len..hehehe.. kearah kebaikan.. amin... so kene prepare dari kasut,baju,aksesori & paling penting tuk tahun ni dan akan dtg ialah tudung..hehehe... 1st time beraye dengan imej baru.. semua nye ok:)
~
~
~
Kami menghabiskan mase beraye di pahang selama 2 hari.. masuk raye ke3, bak bwu dapat cuti.. kami pulang ke terengganu da kelantan.. huhu.. :)
~
~
~
Erm mase yang selebehnye tu aku lebih byk menghabiskan mase di rumah..hehe. tgu tetamu datang...:)
*********************
Rase sampai sini jela story aku. hehehe.. da ngatuk lorh.. Len kali smbung lagi k.... Salam..:)




........................................
~ Mysara Hanif ~

Wednesday, September 01, 2010

8 hari lagi~♥

Uhuhu... td dapat phone call dari kakak n kak dik...huuu.. masing tye balik kuantan bile....:)
uhh... nampaknye aku n kak dik balik awal....
kakak ade test... balek 8 hb...:)
~
~
~
~
~
Mood raye ni..hahaha...
Adik cal...
"kak chik bile nak balek... Nak beli baju raye same2..."
Wah bestnye...huuuuu...
x sabar rase nye...
1st time beraye di kuantan...
Banyak persiapan perlu dibuat...
~
Umi wat sowang2 tu...
x sabar rase nak balek.. nak tolong umi....
~
~
~
Kali ni x balek terengganu o kelantan huuuu...
Bak keje... xdapat cuti lorh....
Mybe seminggu pas raye bwu bak cuti...
So aku xpyah la lek kelantan...hehehehe...
sebab da balek poli da time tu..
hahahaha:P
(jahatnye wan maisara ni)
~
~
~
~
Mood raye sgt3 da ni... td tertengok purse lak...
Nampak tiket bus..hahaha..
Jumaat :: 1600
Melaka --> Kuantan
03.09.2010
~
hahahah... x sabar raseye.... huhuhu.. da xpkir stdy da ni... nak balek...
esok anta assignment audit...
pastu enjoy....
wakakakaka... chaiyok2...:) ♥
~
~
~
*****************************
Nukilan
~ Maisara Hanif ~

bad day~

Urm... today... have two sad news....:(
-
-
-
-
-
1stly...
Kawan bek aku... Telah menjalani sebuah pembedahan besar.....
Yang akan menentukan hidup&matinya....
Aku berdoa agar die selamat...
Tapi sampai saat ini aku masih x dapat berita dari keluarganya...
adekah die selamat??? Mudah2han....
Amin...
~
~
Call myn xdapat.... Call Adam xdapat... Call ibu dye pun xdapat???
APe yang da berlaku?? aku confius...
Hope aku dapat berita baek....
Aku takut kehilangan dye...
Hope semuanye berjalan lancar.....Amin~
-
-
-
-
-
2nd....
Story pasal housemate aku....
~Miza~
Erm... kami dengar cite malam td bf die(Anep) Sudah berlaku curang terhadap miza...
miza berusaha siapkan assignment die...
tp die leh kuar ngan pempuan len...
aduyai...
lelaki jenis apekah itu...
da de sumone dalam haty,nape mesti cari orang len...
desperate sgt ke???
selama ni miza tu x penah ke temankan ko kua???
~
Miza tu ngah xsehat,siapkan jugak assignment ko yang macam ape tu...
tapi .....
Ko je yang fhm lol....
Miza tu da cukup baek da...
Lau desperate sgt kan...
jangan da kawan ngan miza...
kawan je ngan dak tu...
Lau dak tu terlalu bek tuk ko....
~
~
~
~
~
:: Ni cite len plak... pada yang terase harap maklum ::
Pastu aku panas lagi telinga ni dengar cite2 yang wat aku sakit haty....
aku xfham btul la...
-
-
-
Orang tu punye la tunggu mesej ko semalaman....
tapi ko leh kua lak ngan gurl len... pge shoppng?????
ape tu.... xde perasaan ke hoi...
pkir la...
masing2 desperate ke....
~
Aku xnak mmber aku sakit haty.. jadi aku sakit haty jugak...
Lau terase sye tu jauh sgt dari ko...
Ok... ko lepaskan dye.. pge kat orang len...
xde perasaan agaknye...
~
Punye la die tggu mesej n call...
nak bgtau sesuatu..
tapi ko g shopping???
dengan orang len...???
even dengan kawan ko pun,plez la bertimbang rase sket....
jage perasaan orang len....
Aku pun da x faham da....
ko pkirla sendiri....
kome da besor.....
~
~
**********************************
luahan haty
~ Maisara Hanif ~


Wednesday, August 25, 2010

mysara ooo mysara....

Aku da wat keputusan.. so aku xleh nk berpatah balik.. hanye satu y aku mintak.. semoga die bahagia tanpe aku.... so aku da mule xnak pkir pasal ni... kadang2 rase sunyi.. tpi aku da bese... aku yakin aku buley...
~
~
~
~
~
erm... Umi kate.. kena bnyak bersabar.. sebab anak die yang nama Wan Maisara ni mmg penyabar.. hahaha.. aku tau la aku da byk besabar.. so aku kene byk2 bersabar lgi.. huuu...xpe2.. semua yang berlaku ade hikmah nye.. amin...
-
-
-
Em.. So nak fokus stdy la... ari tu da miss bape kelas da.. ape nak jadi ni..
Lepas sesi luahan perasaan aku kat madam Jue.. aku berani wat keputusan tu.. yeah.. mysara.. kamu buley!!!!...
huuuu..
So bile aku da camni.. aku kene kuat.. semua nye aku kene lakukan sowang2.. huk3...
So aku ade umi,kakak&k.dik.. erm.. so aku kuat la...
~
~
~
~
***************
To:: Muhammad Hilmi Fareed ....
Awak jage diri k.. saya minak mmaf atas semua yang berlaku...
Semua yang berlaku ade hikmah nye...
Jage diri Leklok k..
Stdy 1st... Huuuu...
Pape pun Kite k.a.w.a.n :)
~
~
~
Salam Sayang::
~ Mysara Hanif ~

Sunday, August 22, 2010

sumthing happened??

Dont treat me like a child....
Urm... Xtau lak benda nak jadi.. aku bersalah.. waaa...
-
-
-
Ade benda ke yang aku xtau disebalik kawan dye??
Ape semua yang aku dengar 2 ari lepas.. adekah betul??
~
Siapakah gurl tu nak ckp cm tu kat aku... aku yang bersalah or dye....
Aku keliru disaat ni... sebab aku da wat keputusan bodoh dalam dunia ni....


******************
Eh,awak *sharizad termizi* ....... Why u do treat me like a child????
U know me already hate u so2 much...
Xpayah suh dyla pujuk my terima awak balik....
Coz my de dpt phone call... If she your gf.. Why u want me back to you...
Why izad !!!!!!!!!!!!!!!!
i hate u right now...
U're Liar.... i hate a liar...
U know me right????







*********************
~
~
~
To Him *muhamad hilmi fared*... saya mintak maaf.... saya tau saya wat awk sedey..
Saya perlukan mase tuk tuk semua yang da berlaku antara kite...
Awak fhm kan???
Saya akan pulang balik... tapi bukan dalam mase terdekat.. juz give your num......
& my nak say tq coz da sedarkan my.. my hargai...:)
~
~
~
Aku sakit haty sebab semua ni.... semua same jek...
Napela susah nk cri org yang x suke tipu...
Aduyai....
Mungkin da xde org yang leh dipercayai dalam dunia ni...



---------------------
Nukilan..
~ Mysara Hanif ~

happy bufday erika ♥

Happy bufday to you...
Happy bufday to you.....
Happy bufday to you....
Happy bufday to my dear cazen....
NurErika Damia Binti Muhamad Khairul
♥ ♥ ♥
************
Semoga sihat selalu ye sayang....
Kak Mamai doakan erika sihat selalu..
Da besar da erika..
~
Jangan nakal2 ye sayang...
nti mama penat nak jage erika...
Mama da lame x email pic erika kat kak mamai... mama bz ke sayang...
hahaha..
Kepada Maksu & Paksu...
Hadiah erika nti mamai beli mase nak lek raye.. huuu...
And bile nak plus baby lagi.... erika da setahun.. kahkahkah...
~
Sampaikan salam kat umi n bak ea Maksu... huu...
Peluk+Ciumkan Erika tuk Mamai...:P


****************************
Sayang Erika..
Dari :: Kak Mamai...
~ Mysara Hanif ~

Saturday, August 21, 2010

which One is better ♥

Erm.. Lau tgk tittle blog aku.. "two is better than One...".. tapi nape aku rase sejak 2-3 ari ni mcam de benda x kene je?? macam ade sumthing wrong anywhere.. hahaha..Adekah sebab haty da rase len.. opss mysara nape ni...??
~
~
~
Bile difikirkan balik.. aku rase bertuah dapat dye.. die baek sgt3.. sebab pndai amek aty aku.. setia... semuanye da cukup bagi aku.. sebab aku x penah jumpe die.. jadi aku jd cam ragu2 lagi.. aku x sedia langsung nak jumpe die... even aku tau die baek sgt2...
Nape ni mysara... pLez dont be like that gurll....
-
-
-
-
Awak maafkan saya sebab sy post cam ni.. sebab ni la yang ade dlm pkran saya... erm.. saya tau awak telalu baek tuk saya... uish.. bukan niat nak lukakan aty awk...
~
~
~
And saya tau awk da byk berkorban tuk saya... Pasal pulau tioman tu nape x terus terang ngan saya??
saya xlayak tuk tau kew?? saya akan pulang balik.. terima kasih sebab wat semua tu... tapi nape x terus terang???
~
Saya ngaku saya sayang awak.. even kite x penah jumpe lagi..
Rugi ex awak lepaskan awak.. satu hari nti die akan dpt balasan yang sama macam ne die wat kat awk..
awk doakan je la supaya die bhagia dengan jalan yang de pilih tu...
~
~
~
~
~
Ape yang aku post ni pun aku xtau.. jiwa kacau la... uish...
Nak g tenangkan fikiran jap.. salam...



***********************
~ Mysara Hanif ~

yang paLing cantik...♥

Pada Suatu ari di sekolah...
Seorang murid bertanyakan soalan pada gurunya...
Ketika itu,guru itu sedang mengajar subjek kasih sayang kepada anak muridnya...
~~~~~
~~~~~
Pelajar ::
~ Cikgu.. Macam mane kite nak pilih sesorang yang terbaek sebagai orang yang paling kite sayang??
Macam mane juga kasih sayang itu nak berkekalan?...


Cikgu ::
~ Owhhh... Kamu ikut ape yang saya suruh.. Kamu pergi ke padang dan kamu berjalan di atas rumput didepan kamu...
Pilih Yang Paling Cantik... Tanpe menoleh kebelakang walaupun sekali... Jika sudah petik rumput yang Paling Cantik itu bawa rumput itu ke kelas...:)
~~~~~
~~~~~
Apabila pelajar itu pulang kekelas...
Tiada sehelai rumput pun ditangan nye...
Cikgu bertanye 'kenapa tiada rumput yang dipilh ?'...
-
-
Pelajar ::
~ Tadi masa saya berjalan, saya cari rumput yang Paling Cantik...
Memang ade banyak yang cantik.. Tapi cikgu kate pilihla yang Paling Cantik,Maka saya pun berjalan kedepan sambil mencari yang Paling Cantik... Tanpe menoleh kebelakang lagi....
Tapi sampai dipenghujung padang,saya x jumpe pun yang Paling Cantik, Mungkin ade diantara yang dibelakang saya tadi rumput yang Tercantik,.... Tapi dah cikgu cakap,tak buleh menoleh kebelakang semula, Jadi tiadalah rumput yang boleh saya petik...

Cikgu ::
~ Ya itula jawapanya... Maknanye...
**************
Apabila kite telah berjumpa dengan sesorang yang kite sayang...
Hargailah Ia...
Usahla mencari yang lebih baik daripada itu...
Kita patut hargai orang yang berada didepan kita sebaik2nya...
Jangan kita menoleh kebelakang lagi...
Kerana yang berlaku tetap dah berlaku...
Semoga Ianye tak berulang kembali....
Dan Ingatla...
Orang yang kita sayang tu la..
Orang yang Paling Cantik dan Paling baik....
Walau pun diikutkan banyak lagi yang cantik dan baik sperti rumput tadi...:)
*************



Hasil Nukilan...
~ Wan Maisara Wan Hanif ~


Friday, August 20, 2010

tragedi yang menimpa..huuu:)

Uish... Benda da nak jadi.. semua nye Nasi Ambang+air tebu punye pasal.. hahaha... Nak dijadikan cerita... 2 hari lepas... rancang2 nak g bazar ngan Kechik.. huuu.. ingt nak jalan kaki jek.. tp kua2 umah jek.. nmpk moto...waaa.. ni ade peluang nak bwk moto ni.. lagipun ujan...:) Pinjam moto bf Miza...:P
~
~
~
~
Huuu.. sampi2 je bazar.. kitorng cari benda yang penting dulu.. 1st of all... Nasi Ambang.. huuu... Lay ckp lau nak jd orang jawa kene pndi makan nasi ambang.. disebabkan bf aku suke,aku pun nk try gak.. hahaha.... dapat gak beli... :)
-
-
-
Huu... Cehhh dengan muke bangga masuk2 je umah sewa tunjuk kat diowng yang aku nk try makan nasi ambang. huhuhu...
OPs/... terlue sesuatu... Air tebu... da la teringin nak minum... urmm dengan langkah yang agak pantas.. kugagahi jua.. pergi ke bazar nak beli air tebu...
Kali ni pegi sorng coz dak kechik nak g buat air...:P... Moto Afiq jugak jd mangse.. haha.. sory ye miza...:P
~
~
Belum sempat nak kuar simpang 3 depan umah... aku dilanggar sowag mamat yang sengal giler!!!.. huuu...
die xnampk ke aku ngah terus tu.. die men belok je.. sengal ubi betul la... jatuh la plak.. agak terkejut.. nseb bek moto xde pape.. lau x lebam gak r nak byr ganti rugi... hahaha.. sory again to miza+afiq...:P
~
~
~
Balik2 umah terus buke pose.. minum air masak,selawat... aku cam trauma jap... hehehe.. takut nak nek moto lagi.. hahaha..
Pas minum air masak.. aku pun makan r sket je Nasi ambang tu... hahaha.. xde selera plak.. kaki sakit giler.. sengal2.... erm.. time tu la aku mizz giler kt umi.. nak umi2....!!!
-
-
-
-
-
Urmm.. sok pagi tu.. aku g klinik.. Kene balut la plak kaki ni.. erm untung2 dpt Mc 2 ari.. hahaha... rabu+khamis... Alang2... bek cuti smpi jumaat..
~
Ingat nak lek kuantan jumaat pg... huh.. last dpt berita.. MAdam suh ikut g seminar... so terpakse follow.. dengan keadaan kaki yang macam ni... mcm ne la esok...:P
-
-
-
Sekian tuk ari ni.. hahaha...
........................................
~ Mysara Hanif ~

Thursday, August 12, 2010

ramadhan kembali....♥

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al MUbarak..
-

-
Espcially to my Family:
En Wan Hanif + Puan Zaharah
Wan NAdhirah,Wan HAnizah Dan Wan Izzuddin...
~

~

Special only to My Bf :
Muhammad Hilmi Fared...
-

-
Also special To my fwens:
Dyla.Miza.Lay.Fify.Ieda.Pija & 'Myra'
.......................
~
~
~
Actually banyak nak cite bile da masuk bulan ramadhan ni...
fisrtly...
Teringat2 kat adik.. huuu..
diela yang paling susah umi nak kejut bgun sahur.. hahaha.. sampai kene mrh ngn bak bwu bgun... erm.. tp respek kat die coz die tahan pose.. huu... even ptg2 men bola... mizz giler2 kt die...:)
-

-

-
Bulan nikmat yang banyak nikmat nye.. huu...
Terawih... erm.. ade dalam bulan pose je.. so kene wat la.. lau x wat rase rugi giler.. sebab ade ganjaran disetiap malam yang kite wat solat sunat ni... huuu... barula terase berade di bulan pose...
-
-
Sahur... Ermmm ni yang susah sket ni.. liat nak bgun pagi.. hahaha.. tp sahur adelah sunat... mmg dituntut oleh islam... makan je ap yang ade... asalkan sahur... waaa...
-
-
Bazar Ramadhan.. setiap kali nak masuk bulan ramadhan... mesti da de y sibuk nk cri idea nak meniaga ape tuk bazar ramadhan tu.. huuu...
Aku suke g bazar.. shopping makanan... ahhhaha.. setahun sekali leh tgk makanan byk cm tu sekali... haha.. beli mcm x ingt dunia.. sekali bile da smpi umah.. semua x larat nak makan. hahaha.. kan da membazir.. amalan yang x elok tu.. hehehe... SO moral of my story.. jgn beli byk2. beli ala kadar jek.. huu.. makan yang terase leh makan je.. bukan ikut nafsu.. hahaha..
-
-
So sempena bulan yang mulia ni.. same2 la kite berdoa.. supaya ap yang kite lakukan dalam bulan ni.. diredhai NYA... amin.. wat la amal dibulan ramadhan,... sesungguhnye bulan Ramadhan adalah bulan yang mulia..:)
Byk2kan la amal ibadat kepadaNya... amin...
~
~
~
~
~
Da ngntuk r.. hahaha.. ntah pape je nak merepek malam2 ni...:P
~
Salam Sayang Dan Selamat Menjalani Ibadah Puasa...
Dari::
Wan Maisara Wan Hanif
.............................



Wednesday, August 11, 2010

hang out wif my sisters...♥

Impian nak g icity... yeahhh tercapai jugak... erm.. ingat dapat g ngn emi.. tp mase x mengizinkan lagi... tp xpe.. g ngan kakak n uder pun da cukup besh... huuu....
-

-

-

Mule2 rancang nak g icity n pastu terus lek melaka... tp bile da cmpai icty.. pastu jumpe lak kakak n uder.. uish.. bukan selalu.. lau kt kuantan jgn harap r nk dapat peluang kuar mlm cam ni.. bak mmg marah lorh.. huu... tp bile da peluang.. x ptt lepaskan.. pas i cty,gerak g karaoke... yeah... besh... mmg happening giler2...:)
~

~

~

erm.. mmg happening... tapi da smpi kul12.blur lak nak tido mane.. hahaha.. pkir punye pkir.. terpikir umah makcik kat ampang... hahaha.. redah je.. suh die cover line ngn bakk.. naseb bek leh masuk kepala... hahaha.. lau x sia2 je kantoi... huuu.. sok kul2 anta uder lek s.alam.. n bwu gerak lek melaka.. :)
-
-
-
-
-
Tq kepada kakak saya... Wan Nadhirah + her bf (abg kerul )... huuu. yang menaja sepenuhnye sepanjang kami di KL tu.. huu..:)
~
~
~
Sayang kamu... :)
Wan NAdhirah+Wan Maisara+Wan HAnizah...:P
Love u!!!
Selitkan sekali
Sayang kat Hilmi Fared~
............................
~ mysara hanif ~